Location

Istanbul, Turkey

Description

The 300m² space was initially used as storage area for the various businesses occupying the building it sits on top of. As necessity for businesses to print-archive reduced over time, the space presented an opportunity for a renewed use. Taking advantage of this, the owners decided to convert it into their new home.


Given the unusual depth of the space and the restrictions in perforating the roof for light, an open plan layout became not only a desire, but also a necessity. Consequently the layout encourages social engagement between the living area, the kitchen and the outdoor terrace; whilst a wide rusted steel door separates the study and the bedroom from the social activities, and a wide timber pocket door further isolates the bedroom when desired. This sequence of thresholds eliminates interstitial spaces, resulting in a fluid living experience.

-

Photographs by Merve Hasman

Using Format